Bli venn med kroppen din!

Dette minikurset består av fire sensorimotoriske øvelser som alle gir deg anledning til å stoppe opp og være til stede i kroppen din, fra øyeblikk til øyeblikk. Jo oftere du gjør øvelsene, jo større gevinst vil du få. Øvelsene er nyttige til mangt:

 • TAKLE STRESS. Oppmerksomhetstrening gir en følelse av ro i sinnet og kroppen som kan redusere stress. Når sinnet slapper av og slipper taket, følger kroppen etter. Adrenalinet og nervesystemet får en pause og kan koble fra og gjenopprette likevekten.

 • REDUSERE DEPRESJON. Depresjon blir ofte utløst av stress og angst. Forskning antyder at oppmerksomhets-trening kan endre områder av hjernen som er knyttet til depresjon. Mennesker som gjør oppmerksomhets-øvelser, får ofte også bedre hukommelse og konsentrasjon.

 • HÅNDTERE FØLELSER. Oppmerksomhetsøvelsene vil trene hjernen din til å fokusere på nåtiden, og dette kan hjelpe deg å lære å kontrollere og håndtere følelsene dine i øyeblikket.

 • FÅ BEDRE KONTAKT MED KROPPEN DIN. Traumer fører ofte til at man mister kontakt med egen kropp. Øvelsene vil hjelpe deg til gradvis å få kontakt med kroppen igjen på en skånsom måte.

Innhold

  1. Bli bevisst på egen kropp

  2. Les dette før du går videre

  1. 1. Første møte med kroppen

  2. 2. Andre møte med kroppen

  3. 3. Bli venn med pusten din

  4. 4. Avspenning for hele deg

  1. Ressursmeditasjon

Om dette kurset

 • 750,00 kr
 • 7 leksjoner

Kursholder

Sensorimotorisk psykoterapeut Julie Falch Bjørklid

Jeg har utdanning i sensorimotorisk psykoterapi for traumer og tilknytningsvansker ved Sensorimotor Psychotherapy Institute og RVTS. Jeg har også fordypning i komplekse traumer og dissosiasjon fra Traumepoliklinikken Modum Bad i Oslo. I tillegg er jeg utdannet pedagog fra NTNU. Jeg har jobbet med undervisning, veiledning og sjelesorg i 20 år og har lang erfaring i arbeid med mennesker i ulike livssituasjoner.