Tilbake til nåtid, del 1

Dette er et grunnkurs i stabiliserings- og ferdighetstrening for deg som sliter etter traumer og vanskeligheter i livet, og særlig for deg med PTSD eller CPTSD. Vi setter søkelys på hvordan traumatiske hendelser påvirker livet gjennom endringer i reaksjoner, følelser, tanker og handlinger, og vi gjennomgår øvelser og teknikker som gjør det lettere å håndtere disse endringene. Vi bruker kursbok fra Modum Bad og jobber med den første delen der.

Kursinnhold

  1. 1.0. Velkommen

  2. 1.1. Vedlegg til modul 1

  3. 1.2. Praktisk info

  4. 1.3. Hva skal du lære i kurset?

  5. 1.4. Tips og råd

  6. 1.5. Din motivasjon

  1. 2.0. Introduksjon til modul 2

  2. 2.1. Vedlegg: Toleransevinduet

  3. 2.1. Toleransevinduet

  4. 2.2. Vedlegg: PTSD

  5. 2.2. Reaksjoner på fare = PTSD

  6. 2.3. Vedlegg: Komplekse traumereaksjoner

  7. 2.3. Komplekse traumereaksjoner

  8. 2.4. Vedlegg: Dissosiasjon

  9. 2.4. Dissosiasjon

  10. 2.5. Vedlegg: Triggere

  11. 2.5. Triggere

  12. 2.6. Vedlegg: Håndtering av triggere

  13. 2.6. Håndtering av triggere

  14. 2.7. Vedlegg: Oppmerksomt nærvær

  15. 2.7. Oppmerksomt nærvær

  16. 2.8. Vedlegg: Hvordan påvirkes kroppen?

  17. 2.8. Hvordan påvirkes kroppen?

  1. 3.1. Introduksjon til modul 3

  2. 3.2. Oppsummering

  3. 3.3. Din evaluering

  1. Tips

  2. 1. Kom tilbake til her og nå

  3. 2. Håndtere flashbacks

  4. 3. Finn ditt anker til nåtid

  5. 4. Vekke kroppen

  6. 5. Beskyttelse mot triggere

  7. 6. Finn ditt trygge sted

  8. 7. Pusteøvelser

  9. 8. Avspenningsøvelser

Om kurset

 • 6 x 599,00 kr
 • 35 leksjoner

Dette får du med i kurset

 • Videoundervisning

  Undervisningen foregår hovedsakelig gjennom videoleksjoner hvor jeg forklarer og viser deg hvordan du kan håndtere traumereaksjoner. Det er små videosnutter du kan jobbe med i ditt eget tempo steg for steg.

 • Hjelp når du trenger det

  Du får tilgang til gratis support hvor du kan stille spørsmål og få hjelp underveis i 11 uker. Vi har også jevnlige onlinemøter gjennom hele kurset. Selve kurset har du tilgang til i et helt år.

 • Gratis gruppe

  Du blir med i en gratis Facebookgruppe sammen med de andre kursdeltakerne. Her kan du dele dine erfaringer mens du jobber med kurset og få støtte og hjelp underveis fra noen som heier på deg.

Tilbakemelding fra kursdeltakere

"Jeg anbefaler varmt dette kurset, det var verdt hver krone!!"

av tidligere kursdeltaker (anonym)

Jeg opplevde Julie som en meget trygg, rolig og god person, med ekte omtanke, vennlighet og medfølelse. For meg var dette veldig viktig, og jeg følte at jeg slapp å gå veien alene. Hun har en veldig god traumeforståelse, ser helheten og forklarer det på en sånn måte som jeg ikke har hørt det forklart før, selv om jeg har jobbet nesten 30 år med meg selv, blant annet på Modum Bad. Om jeg hadde spørsmål, svarte Julie raskt og godt på dem, så jeg kom meg videre. Oppgavene var spesielt verdifulle for meg, og det var der jeg opplevde mest forståelse i meg selv og fikk flere viktige gjennombrudd, da Julie svarte og stilte de rette spørsmålene. Akkurat dette var med på å dempe min beredskap som jeg har gått med i over 30 år! Jeg fikk også verdifulle kunnskaper om de forskjellige delene man spesielt sliter med etter traumer. At Julie i videoene også forteller om det som står i hvert kapittel i boka, var et pluss, spesielt om man som meg har lite med konsentrasjon og hukommelse til å lese bøker. Lengden på videoene var passe lange, og det var godt fokus på grunning, noe som er en viktig del! Kurset er lagt opp slik at jeg enkelt kunne logge meg inn når det passet meg. Jeg anbefaler varmt dette kurset, det var verdt hver krone!!

Kursholder

Sensorimotorisk psykoterapeut Julie Falch Bjørklid

Jeg har utdanning i sensorimotorisk psykoterapi for traumer og tilknytningsvansker ved Sensorimotor Psychotherapy Institute og RVTS. Jeg har også fordypning i komplekse traumer og dissosiasjon fra Traumepoliklinikken Modum Bad i Oslo. I tillegg er jeg utdannet pedagog fra NTNU. Jeg har jobbet med undervisning, veiledning og sjelesorg i 20 år og har lang erfaring i arbeid med mennesker i ulike livssituasjoner.